Even voorstellen

Kees van Dam, Teeltspecialist

Hoelang werk je al bij SV.CO?
Op 1 januari 2010 ben ik begonnen op de locatie Burgerdijkseweg.


Kun je wat vertellen over jouw functie en taken binnen SV.CO?
Ik ben teeltspecialist op de locatie Zijtwende, verantwoordelijk voor de teelten chrysanten, lisianthus, poinsettia`s, primula`s en celosia`s. Ook ben ik het aanspreekpunt voor deze teelten op onze andere locaties, en ben ik verantwoordelijk voor het assortiment van deze teelten. Tenslotte begeleid ik met veel plezier mijn collega Daan die werkzaam is als Assistent Teeltspecialist. 


Wat maakt SV.CO speciaal voor jou?
De veelzijdigheid en uitstraling van het bedrijf. In ruim 11,5 jaar heb ik het bedrijf zien groeien van 10 hectare naar ruim 20 hectare.


Hoe deel jij je dag in en wat zijn je dagelijkse taken?
s `Morgens ben ik bezig met teeltwerkzaamheden; watergeven, spuitwerkzaamheden (remmen of bestrijding), poten controleren en plastic waar nodig verwijderen.

Vervolgens bespreek ik de ruimte bespreken waar wat komt te staan. Ik werk de administratie bij en ik heb regelmatig contact met leveranciers van stekken. Soms bezoek ik hen, bijvoorbeeld om bloeiproeven te bekijken en om nieuwe soorten te testen.

Door de dag heen ben ik aanspreekpunt voor de telers die de bovengenoemde teelten kweken. En verder zijn er ook regelmatig overleggen over diverse zaken.

Tot slot zijn er nog veel bijkomende werkzaamheden. Denk aan de controle van het klimaat, het gieten instellen voor de volgende dag of het verhelpen van storingen. 


Hoe omschrijf je jezelf in één zin?
Betrokken, veelzijdig, positief ingesteld, rustig, behulpzaam en denkt in oplossingen.

Powered by Emply