Teelt

Bij SV.CO draait het eigenlijk allemaal om teelt en innovaties

Zonder een goed product zijn wij niet in staat om klanten blij en tevreden te krijgen. Onze teelt toppers staan altijd “aan” om het beste te doen voor hun planten, om uiteindelijk de beste kwaliteit te maken.

Ons teeltteam bestaat uit acht personen, toevallig allemaal mannen. De term “groene vingers” geeft al aan dat het een echt vak is, zonder gevoel voor de groei en ontwikkeling van de planten is het niet mogelijk om een goed product te maken.

Wij hebben zes verschillende teelten op onze locaties staan. Deze teelten telen wij in verschillende potmaten. Afhankelijk van de seizoenen maken we meer of minder planten van een bepaalde teelt, een standaard opzet aantal hebben wij niet. Wij noemen dat “ijsjes in de zomer maken”.

Wij blijven doorlopend op zoek naar nieuwe rassen, kleuren en teelten. Wij willen onze klanten geregeld kunnen verassen met weer een nieuw product.  Deze zoektocht houdt nooit op, dit is erg leuk om te doen, maar ook noodzakelijk voor de toekomst.

Naast nieuwe rassen e.d. zoeken wij in de teelt ook continue naar verbeteringen. Zo willen we uiteraard het milieu zover als mogelijk ontzien met onze teelten. Dit vraagt aandacht voor alle teeltprocessen. Naast het milieu zijn er ook nieuwe inzichten hulpstoffen om een product beter te maken dan de huidige manier. Hier kom je vooral achter door testen te gaan doen.

Met andere woorden; in de teelt is het nooit saai.

Hoe is het om op deze afdeling te werken?

Wat SV.CO speciaal maakt voor mij? De veelzijdigheid en uitstraling van het bedrijf. In ruim 11,5 jaar heb ik het bedrijf zien groeien van 10 hectare naar ruim 20 hectare.
Kees van Dam
Teeltspecialist
Lees meer over Kees
Powered by Emply